GALIJOT DUŠE OD MORA…

"...More mirno i tiho, prozirno i modro, burno i bijesno, mutno i zeleno, koje stvara i uništava, daje i oduzima živote harmonizirajući najljepšu i najpotresniju glazbu stvaranja i uništavanja…

A tek taj čudesni fenomen da u toj plavetnoj maternici žive tisuće vrsta riba, da dišu, množe se, održavaju ravnotežu stvaranja, ulijevajući povjerenje u temeljne principe, kao nasljednice početnih kozmičkih događaja i našeg stvaranja! Nekad, u praskozorje kršćanstva, ribe su bile znak te božanske poruke.

Zar lađa ne ispunjava želju lađara da bdije i plovi vlastitim rutama po odabranim vjetrovima pa i dijelove tog plovećeg sebstva naziva po svojem vlastitom tijelu: tako su u lađi i rebra i kralježnica i madiri i timun, kojim bira vjetrove i smjerove prema svom svjetonazoru. Ne brodi on tek morem, on brodi po ukriženim linijama Istok-Zapad, Sjever-Jug, pa je tu neosvještenu ukriženu dilemu čak i o vrh jarbola ovjesio: i tu naš plovitelj nesvjesno traži onu točku u kojoj se presjeca taj pradavni simbol križa, u kojemu je sveukupna građa. Lađa je omeđena predodžba koja kruži po zakrivljenome obzorju mora isčući središte svog planeta. Treba izaći na uragane i vratiti se s velikim duhovnim pročišćenjem i iskustvom. Preobražen za sebe i svoje bližnje. More nema samo snagu praelementa, ono je na neki način ljudska pozornica…"

Ljubo Stipišić

 

14. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA KORISNIKA INFODESIGNA

11. - 14. svibnja 2005. godine

Hotel EXCELSIOR

Lovran

Na INFODANIMA 2005 pripremili smo Vam novine o Progress proizvodima i uslugama koji doprinose snazi po kojoj je Progress najbolje znan: najnižoj vidljivoj cijeni vlasništva (VCO), visokim performansama, robusnosti, pouzdanosti, najbržem razvoju aplikacija, najmanjim zahtjevima za održavanjem. (AberdeenGroup). OpenEdge, Sonic i PEERDIRECT, samo su neke od njih.

Očekuju Vas nove Microsoft strategije i proizvodi, čut ćete uzbudljiva razmatranja o prikupljanju podataka iz budućnosti, o tome gdje je u organizaciji "skriven" informacijski sustav, što je to ECDL, svjetski sustav provjere informatičke pismenosti, kako koristiti IP telefoniju, kakvo je stanje na globalnom i hrvatskom IT tržištu kroz nalaze IDC-ovih istraživanja i zašto je HP vodeći isporučitelj proizvoda, usluga i rješenja koji povećavaju poslovne vrijednosti i poboljšavaju život njegovih klijenata. 

·              Agenda i prezentacije

·               Hotelski smještaj

·              Slobodno vrijeme

·             Nagrade za sudionike

Pogledajte kako je to bilo na INFODANIMA!